Heb je een verwijzing van je huisarts, een GGZ-organisatie, een psychiater of specialist in het ziekenhuis? Dan ontvangen wij deze graag. Zodra wij de verwijzing hebben ontvangen wordt, na een positieve beoordeling, met jou een intakegesprek gepland. Als wij na de intake denken jou de juiste hulp te kunnen bieden, kun je aansluitend de behandeling voortzetten.
Wachttijden
Wachttijden | voor intake | voor start behandeling |
Ambulante (specialistische en basis) GGZ | ca. 12 weken | aansluitend |
Laatste update: 19 december 2024
Intakefase onderdeel van behandeling
Zoals bij alle GGZ-instanties maakt de intakefase formeel onderdeel uit van de behandeling. Ook als je niet in aanmerking komt voor verdere behandeling, worden de kosten voor de intake in rekening gebracht bij je zorgverzekeraar. Deze kosten vallen onder het wettelijk verplichte eigen risico en kunnen (gedeeltelijk) voor eigen rekening zijn.
Kosten en vergoedingen
De kosten en vergoedingen voor een GGZ-behandeling zijn afhankelijk van je zorgverzekeraar en het type verzekering dat je hebt. Alle zorgverzekeraars vergoeden een (deel van de) GGZ-behandeling bij Hezenberg. Je vindt ze op het overzicht met verzekeraarsvergoedingen ambulante zorg. De kosten die buiten de basisverzekering vallen en niet vergoed worden door zorgverzekeraars, vind je terug in ons tarievenoverzicht 2022. Lees hier meer over welke kosten je kunt verwachten.
Wachtlijstbemiddeling
Wanneer de wachttijd onverhoopt toch boven aanvaardbare normen uitstijgt, kun je telefonisch contact met ons opnemen, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je helpen om binnen 4 weken vanaf je eerste contact met de zorgaanbieder een intakegesprek te krijgen en dat de behandeling start binnen 10 weken vanaf de intake. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen. Ook kan er gedacht worden aan een overbrugging bij de praktijkondersteuner huisarts (POH-GGZ), voordat je terecht kan voor een behandeling bij de Hezenberg. Het kan ook betekenen dat je bij een andere zorgaanbieder terecht komt.