Voor (kerkelijke) verwijzers

Als iemand is vastgelopen, zijn er naast verdriet, verwarring en onmacht vaak veel vragen: ‘Waarom overkomt mij dit? Wat moet ik met mijn leven? Hoe ga ik om met schuld en schaamte? Hoe vind ik mijn weg nu verder? Waar is God eigenlijk?’ Op de Hezenberg is er ruimte voor deze en andere vragen die gaan over ons bestaan. Onze pastor gaat met onze gasten op weg om te onderzoeken op welke manier ze het pad van hun leven (verder) willen lopen.

Pastorale begeleiding
Wij bieden Pastorale begeleiding, met doordeweeks verblijf van twee of drie weken. Eén week is ook mogelijk, maar de ervaring leert dat dit heel kort is om bezig te zijn met een pastorale vraag. Wij begeleiden mensen met bijvoorbeeld vragen of problemen rond hun identiteit, geloof, rouw of relatie. Wij helpen onze gasten om te werken aan het terugkrijgen van hun vitaliteit, of we leren iemand om te gaan met (blijvende) klachten.

Christelijke wortels
Pastorale begeleiding is een wezenlijk onderdeel van de Hezenberg. Onze christelijke wortels zijn belangrijk voor ons. Wij geloven dat ieder mens er mag zijn. En dat een mens behalve een hoofd, hart en lichaam ook een ziel heeft. We scheppen ruimte voor ieder uniek mens met eigen verlangens en vragen. In deze vrijheid willen we graag met onze gasten op weg gaan. Deelname aan Pastorale begeleiding gaat altijd op basis van een intake. Een verwijzing is niet noodzakelijk, maar dit stellen wij wel op prijs als er sprake is van gezondheidsproblematiek. U kunt via de beveiligde omgeving van ZorgDomein doorverwijzen naar de Hezenberg.

Behandelprogramma
De Pastorale begeleiding bestaat uit een doordeweeks programma en bestaat uit verschillende groepsactiviteiten en individuele gesprekken. Er is een vast dagritme, waarvan de morgen- en avondgebeden in de Kapel vaste bestanddelen zijn. Door afstand te nemen van de dagelijkse hectiek en verplichtingen, komen mensen hier weer op adem en ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten. Ons landgoed ligt aan de rand van de Veluwe. De prachtige natuurlijke omgeving maakt wezenlijk onderdeel uit van het proces dat mensen hier doormaken.

Indicaties en contra-indicaties
De Pastorale begeleiding is geen psychotherapie, al heeft het wel een therapeutische uitwerking. Als er (ook) psychische problemen een rol spelen, of ten grondslag liggen aan de klachten, kan een GGZ-behandeling noodzakelijk zijn. Denk aan depressieve klachten, angsten, trauma-gerelateerde problematiek of ernstige psychosomatische klachten.

Verwijzer?

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de verwijzersnieuws-brief en ontvang met regelmaat actuele informatie over de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen (Cluster C) in uw mailbox.

Lees ons privacybeleid voor meer info.