Retraiteweekenden

Retraiteweekenden Hezenberg

Je wordt ontvangen door iemand uit ons retraiteteam. Deze gastheer of -vrouw is het hele weekend aanwezig.

Je hebt de beschikking over een nette eenpersoons slaapkamer met douche en toilet. Beddengoed en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen. De kamers zijn voorzien van Wifi.

Maximaal drie deelnames per jaar

We kunnen in een retraiteweekend vijf gasten ontvangen. Met dit kleine aantal hebben we onvoldoende capaciteit om alle belangstellenden een retraite aan te bieden. Om zoveel mogelijk mensen kennis te kunnen laten maken met een retraite bij Hezenberg, geldt er een maximum van drie deelnames per jaar.

Retraiteweekend

In de retraite weekenden ga je vooral je eigen weg. Je oefent je in stilte en bent vooral bezig met je eigen vraag, je eigen verlangen. Er is begeleiding en ruimte om te praten met een vrijwilliger, maar je richt je vooral op je persoonlijke weg en neemt daar de tijd voor. Het ontvangstgesprek en de maaltijden zijn gezamenlijk. Daarnaast wordt van je verwacht dat je het programma volgt dat geleid wordt door een pastor. Het is mogelijk om een persoonlijke gesprek te hebben met een pastor. Bij opgave voor een retraiteweekend kun je dit aangeven op het formulier. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht.

Retraite PLUS weekend

In 2024 worden er ook retraite PLUS weekenden georganiseerd. Op de zaterdagochtend worden er dan workshops aangeboden. Het meditatief uur in de ochtend komt in deze weekenden te vervallen.

Bij deze workshops zijn ook mensen welkom die niet het gehele weekend bij Hezenberg verblijven, maar via een dagprogramma kennis willen maken met retraite.


Programma retraiteweekend

Vrijdag
16.00 uur                 Ontvangst in de retraite-huiskamer
17.30 uur                 Broodmaaltijd
19.00 uur                 Vesper in de Kapel
19.30 uur                 Moment van verbinding

Zaterdag
08.00 uur                 Ochtendgebed
08.30 uur                 Ontbijt
09.30 uur                 Meditatief uur
12.00 uur                 Middaggebed
12.30 uur                 Warme maaltijd tijdens een regulier retraiteweekend of een uitgebreide lunch tijdens een retraite PLUS weekend
13.00 – 17.30 uur  Persoonlijke meditatieve tijd
17.30 uur                 Broodmaaltijd
19.00 uur                 Avondgebed in de Kapel

Zondag
08.30 uur                 Ontbijt
10.00 uur                 Viering in de Kapel
11.00 uur                 Koffie drinken
12.00 uur                 Slotmoment in de Kapel
13.00 uur                 Soep met broodjes
13.00 – 16.00 uur  Tijd voor reflectie en aansluitend vertrek

De maaltijden worden in stilte gebruikt met muziek op de achtergrond. Tijdens de gezamenlijke momenten vragen we je om je mobiele telefoon op ‘stil’ te zetten.