Retraiteweekenden

Bij Hezenberg doen wij wat in ons vermogen ligt om besmetting met het coronavirus te voorkomen. We adviseren retraitegasten dringend om de dag voor aanvang van een retraite een zelftest te doen. Zo nemen samen de verantwoordelijkheid om besmetting met Covid 19 te voorkomen en retraite te kunnen blijven aanbieden.

Basis retraite weekend

In de basis-retraite weekenden ga je vooral je eigen weg. Je oefent je in stilte en bent vooral bezig met je eigen vraag, je eigen verlangen. Er is begeleiding en ruimte om te praten met een vrijwilliger, maar je richt je vooral op je persoonlijke weg en neemt daar de tijd voor. Voor extra begeleiding van een pastor kun je bij opgave een gesprek aanvragen. Het ontvangstgesprek en de maaltijden zijn gezamenlijk. Daarnaast wordt van je verwacht dat je het programma volgt dat geleid wordt door een pastor. Het is mogelijk om een persoonlijke gesprek te hebben met een pastor. Bij opgave voor een retraiteweekend kun je dit aangeven op het formulier. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht.

Retraite weekend voor gasten terugkomdag GGZ

In het weekend van de terugkomdag is er een retraiteweekend voor gasten van de terugkomdag die kennis willen maken met retraite. Je volgt het retraiteprogramma, uitgezonderd de zaterdag tussen het ontbijt en de avondmaaltijd. Dan volg je het programma van de terugkomdag. Er is voor dit retraiteweekend plaatst voor vijf personen.

Praktische informatie

Ontvangst en faciliteiten
Er kunnen maximaal vijf personen deelnemen aan een retraiteweekend. Je wordt ontvangen door iemand uit ons retraiteteam. Deze gastheer of -vrouw is het hele weekend aanwezig. Je hebt de beschikking over een nette eenpersoons slaapkamer met douche en toilet. Beddengoed en handdoeken zijn bij de prijs inbegrepen. De kamers zijn voorzien van Wifi, maar er is geen telefoon- of TV-aansluiting op de kamers aanwezig. Bij beschikbaarheid is het mogelijk om een kamer voor twee personen te boeken. Boek de betreffende retraite twee keer en geef in het aanmeldformulier onder (dieet)wensen aan dat je een tweepersoonskamer wilt reserveren.

De maaltijden worden in stilte gebruikt met muziek op de achtergrond. Tijdens de gezamenlijke momenten vragen we je om je mobiele telefoon op ‘stil’ te zetten.

Basisprogrammma

Vrijdag
16.00 uur                 Ontvangst in de retraite-huiskamer
17.30 uur                 Broodmaaltijd
19.00 uur                 Vesper in de Kapel
19.30 uur                 Moment van verbinding

Zaterdag
08.00 uur                 Ochtendgebed
08.30 uur                 Ontbijt
09.30 uur                 Meditatief uur
12.00 uur                 Middaggebed
12.30 uur                 Warme maaltijd
13.00 – 17.30 uur  Persoonlijke meditatieve tijd
17.30 uur                 Broodmaaltijd
19.00 uur                 Avondgebed in de Kapel

Zondag
08.30 uur                 Ontbijt
10.00 uur                 Viering in de Kapel
11.00 uur                 Koffie drinken
12.00 uur                 Slotmoment in de Kapel
13.00 uur                 Soep met broodjes
13.00 – 16.00 uur  Tijd voor reflectie en aansluitend vertrek