Uitleg bij textieldoek nabij het Landhuis (1)

Langs de wandelroute op landgoed Hezenberg staan textieldoeken met oude foto’s. Een uitleg bij de foto’s:

De Bredevoortse predikant Wim Plug ontving samen met anderen inspiratie bij de Rettungsarche  in Möttlingen voor de beoefening van het pastoraat. Hij stelde zijn pastorie open voor mensen in nood. Dat werden er zoveel, dat omgezien moest worden naar een grotere opvang. Die werd in 1946 gevonden op landgoed de Hezenberg, dat door de Möttlinger Beweging in 1946 werd gekocht.

Dominee Wim Plug en zijn vrouw Bat namen na de opening van het pastoraal centrum de dagelijkse leiding op zich. Zij werden in hun werk bijgestaan door een aantal vrijwilligers en door broeder Jan Erdtsieck.

Op de foto linksboven ziet u de staf uit de begintijd. Zittende in het midden dominee en mevrouw Plug. Rechts van hen broeder Jan Erdsieck. Links, staande is Sineke van Dalfsen, die later Wim Plugs tweede vrouw zou worden. Op de foto rechtsonder ziet u mevrouw Plug met en paar kinderen op de trap van het Landhuis. Mevrouw Plug had een belangrijke rol in de begintijd. Als gastvrouw en in de contacten met allerlei mensen. Bijvoorbeeld door haar zondagsschoolwerk met kinderen uit woonwagens in de buurt. Daarvoor werd een speciale woonwagen gekocht.