Verblijf bij Hezenberg GGZ

Groepen
Iedere week verblijven er gemiddeld 25 mensen voor een klinische specialistische GGZ behandeling bij Hezenberg. Iedereen wordt op basis van zorgpad ingedeeld in een groep. De samenstelling van deze groepen verandert wekelijks. Mensen die hun behandeling afgerond hebben vertrekken en er komen ongeveer evenveel nieuwe personen voor in de plaats.

Behandelteam, groepsbegeleiding en gastvrouwen
Wij werken met een multidisciplinair team met functies van psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut, (GZ-)psycholoog, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, GGZ-agoog en verschillende vaktherapeuten: psychomotore therapeut, creatief therapeut, sociotherapeuten en pastors.

Groepsbegeleiders Hezenberg GGZ
Team groepsbegeleiders

Er is 24 uur per dag groepsbegeleiding aanwezig. De groepsbegeleiding zijn buiten de (groeps-)therapieën beschikbaar voor persoonlijke begeleiding. Naast onze geschoolde, ervaren behandelaars en groepsbegeleiders, is er een team van vrijwillige gastvrouwen. Zij ondersteunen de groepsbegeleiders bij het bieden van een consequent leefklimaat. Ook helpen zij bij de maaltijden, bieden ze een luisterend oor en zijn zij beschikbaar als aanspreekpunt voor (praktische) vragen.

Faciliteiten
Tijdens jouw verblijf bij Hezenberg GGZ heb je de beschikking over een éénpersoonskamer, voorzien van douche en toilet. De maaltijden vinden plaats in een ruime, lichte eetzaal. Er is een rustige huiskamer waar je terecht kunt als je behoefte hebt aan rust. Daarnaast kun je gebruikmaken van de dynamische huiskamer. Er zijn verschillende therapieruimtes en er is een kleine fitnessruimte waar je op eigen initiatief kunt trainen.