Verblijf bij Hezenberg GGZ

Tijdens jouw verblijf bij Hezenberg GGZ heb je de beschikking over een éénpersoonskamer, voorzien van douche en toilet.

Er is een rustige huiskamer (Luwte) waar je terecht kunt als je behoefte hebt aan rust. Daarnaast kun je gebruikmaken van de dynamische huiskamer (Ontmoeting). Huiskamer Ontmoeting heeft openslaande deuren naar een beschut terras.

De maaltijden vinden plaats in een ruime, lichte eetzaal. ’s Morgens en rond de klok van half zes is er een broodbuffet, ’s middags een warme maaltijd die door onze eigen koks vers bereid wordt. Daarbij wordt rekening gehouden met dieetwensen als glutenvrij, lactosevrij of vegetarische maaltijden.

Er zijn verschillende therapieruimtes en er is een kleine fitnessruimte waar je op eigen initiatief kunt trainen.

Groepen
Iedere week verblijven er gemiddeld 25 mensen voor een klinische specialistische GGZ behandeling bij Hezenberg. Iedereen wordt op basis van het zorgpad ingedeeld in een groep. De samenstelling van deze groepen verandert wekelijks. Mensen die hun behandeling afgerond hebben vertrekken en er komen nieuwe personen voor in de plaats.

Behandelteam, groepsbegeleiding en gastvrouwen
Wij werken met een multidisciplinair team met de functies van psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut, (GZ-)psycholoog en verschillende vaktherapeuten: psychomotore therapeut, creatief therapeut, dramatisch therapeut, sociotherapeuten en pastors.

Er is 24 uur per dag groepsbegeleiding aanwezig. De groepsbegeleiding zijn buiten de (groeps-)therapieën beschikbaar voor persoonlijke begeleiding. Naast onze geschoolde, ervaren behandelaars en groepsbegeleiders, is er een team van vrijwillige gastvrouwen. Zij ondersteunen de groepsbegeleiders bij het bieden van een consequent leefklimaat. Ook helpen zij bij de maaltijden, bieden ze een luisterend oor en zijn zij beschikbaar als aanspreekpunt voor (praktische) vragen.

Team groepsbegeleiders
Click to access the login or register cheese