Verandering in 3 stappen

Op dit moment is het niet mogelijk om pastorale begeleiding met verblijf te volgen.

Stap 1. Een afspraak maken
Deelname aan Pastorale begeleiding gaat altijd op basis van een intake. Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk, maar dit stellen wij wel op prijs als er sprake is van gezondheidsproblematiek. Na het maken van de afspraak sturen we je per e-mail een intakeformulier ter voorbereiding op het intakegesprek.

Stap 2. Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek verkennen we samen of pastorale begeleiding geschikt is voor jou en met welke specifieke vraag je aan het werk wilt. Het door jou ingevulde intakeformulier helpt hierbij. Misschien komen we tot de ontdekking dat je baat hebt bij een GGZ-behandeling. Bijvoorbeeld als er ook psychische problemen een rol spelen, of als die ten grondslag liggen aan jouw klachten.

Het kan ook zijn dat Hezenberg niet de juiste plaats voor je is. Als er sprake is van sterk ontwrichtende psychiatrische problematiek, sterke suïcide-drang, verslaving aan alcohol of drugs dan kunnen wij jou helaas niet de juiste hulp bieden. Neem dan contact op met je huisarts om passende hulp te vinden.

Stap 3. Pastorale begeleiding
Na jouw intake kun je in principe elke week op maandag starten met de Pastorale begeleiding. Er is een programma van twee of drie weken, waarbij je doordeweeks (maandag t/m vrijdag) verblijft op ons landgoed. In overleg kun je op een later moment terugkomen. Je kunt ook voor één week komen, maar de ervaring leert dat dit heel kort is om bezig te zijn met een pastorale vraag. In het weekend is er geen verblijf. Wel is het mogelijk om op zondagavond vanaf 19.00 uur terug te komen.

Tijdens je verblijf heb je de beschikking over een eenpersoonskamer, voorzien van douche en toilet. Vlakbij het logeergebouw staat de Kapel. Hier kun je je ook buiten de kapelmomenten om in alle rust even terugtrekken. In de prachtige omgeving van het landgoed kun je heerlijk wandelen of fietsen.