Behandelmethoden

We werken met diverse behandelmethoden. Door op de methode te klikken, kom je op een website met meer informatie over de betreffende methode. Op indicatie kan bij alle behandelmethoden het sociale netwerk van de patiënt betrokken worden.

Cognitieve gedragstherapie
Met deze therapie breng je samen je probleem in kaart en ga je actief aan de slag om je doelen te bereiken en de controle over je problemen te vergroten. Deze behandelvorm is voor onder andere angst gerelateerde problemen.

Interpersoonlijke Psychotherapie
Dit betreft een kortdurende, focale, steunende gesprekstherapie specifiek ontworpen voor de behandeling van depressie.

Oplossingsgerichte Therapie
Deze therapie begint steeds met het einddoel voor ogen. Waar wil je aan het eind van de therapie staan of bereikt hebben?

Systeemtherapie
Bij deze therapie worden belangrijke naasten betrokken bij de therapie. Uitgangspunt is dat een leefsituatie en relaties altijd een rol spelen bij het probleem.

EMDR
Deze therapie is voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident.

Integratieve Traumatherapie
Integratieve Therapie is een actieve methode waarmee je stap voor stap leert de verbinding met je ware zelf te herstellen. Er wordt helder gemaakt hoe je uit de greep van het verleden kan raken, met als doel het heden te ervaren zonder de pijn en de blokkades die eerder in het leven zijn opgelopen.
Deze therapievorm is ontwikkeld door Hélène Dellucci

Schematherapie
Schematherapie wordt toegepast bij mensen met persoonlijkheidsproblematiek. Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen.

Click to access the login or register cheese