Op de Hoogte editie “Stilte

Het belang van stilte wordt vaak onderschat in onze samenleving, waarbij lawaai en drukte vaak als de norm worden beschouwd. Toch is stilte essentieel voor ons welzijn en onze geestelijke gezondheid. 

Stilte heeft tal van voordelen voor ons geestelijk welzijn. Het kan ons helpen om innerlijke rust te vinden, ons te concentreren op onze ademhaling en onze gedachten te kalmeren. In dit magazine schrijft Johan Bosma, psychomotorisch therapeut bij de Hezenberg, over het belang van stilte bij psychomotorische therapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van beweging- en lichaamsgerichte oefeningen om te werken aan psychosociale hulpvragen. Ook tref je twee praktische mindfulness oefeningen aan, waarmee je direct zelf aan de slag kunt.  

Een klinisch verblijf van 10, 12 of 16 weken kent voor sommigen een eigen bijdrage die hun financiële draagkracht te boven gaat. Wij vinden dat financiële omstandigheden geen belemmering mogen zijn om noodzakelijke hulp te krijgen. Mensen die deze kosten niet (volledig) kunnen opbrengen, mogen daarom een beroep doen op het Vriendenfonds van Hezenberg voor een financiële tegemoetkoming. 

Helpt u mee om verandering in mensenlevens mogelijk te maken door een eenmalige bijdrage  bijdrage aan de Vrienden van de Hezenberg te overwegen of vriend te worden? Weet dat er grote dankbaarheid is onder hen die dankzij uw gift, tijdens hun verblijf bij Hezenberg aan de slag mogen gaan met het vinden van innerlijke rust en stilte in het leven.