Week van de Vaktherapie – PMT

Deze week is het de Week van de Vaktherapie, een moment om stil te staan bij de waardevolle bijdrage die de vele verschillende vormen van vaktherapie kunnen bieden in de behandeling van psychische klachten. Een van deze vormen is psychomotorische therapie (PMT), waarbij beweging- en lichaamsgerichte interventies worden ingezet om te werken aan de emotionele, cognitieve en sociale ontwikkeling van de patiënt.

Johan Bosma, Psychomotorisch Therapeut bij de Hezenberg

Johan Bosma: “Binnen de behandelingen bij de Hezenberg is PMT een belangrijk onderdeel van het behandelplan bij verschillende psychische klachten. Door het inzetten van lichaamsgerichte oefeningen, spelsituaties en ontspanningsmomenten werken we samen met de patiënt aan het vergroten van inzicht in het eigen denken, voelen en handelen, het (her)vinden van zelfvertrouwen en het vergroten van sociale vaardigheden.”

PMT kan op verschillende manieren worden ingezet, afhankelijk van de hulpvraag van de patiënt. Johan: “Zo kan er worden gewerkt aan het reguleren van emoties, het verbeteren van de sociaal-emotionele ontwikkeling of het vergroten van lichaamsbewustzijn en ontspanning. Door het inzetten van PMT worden patiënten beter in staat gesteld om hun persoonlijke doelen te bereiken en een positieve ontwikkeling te doormaken.”

We zijn trots op het feit dat PMT een belangrijke rol heeft binnen onze behandelingen en we hebben al vele mooie resultaten bereikt. Tijdens deze Week van de Vaktherapie willen we daarom extra aandacht geven aan deze waardevolle vorm van therapie, die voor zoveel mensen een verschil kan maken in hun leven! 

Click to access the login or register cheese