Week van de Vaktherapie – Beeldende Therapie

Deze week is het de Week van de Vaktherapie, waarin we stilstaan bij de positieve impact die verschillende vormen van vaktherapie kunnen hebben op de mentale gezondheid van cliënten. Een van deze vormen is beeldende therapie, waarin creatieve en kunstzinnige media worden ingezet om inzicht te krijgen in persoonlijke thema’s en ervaringen.

Esther Kuijvenhoven, Beeldend therapeut bij Hezenberg GGZ

Esther Kuijvenhoven, beeldend therapeut bij de Hezenberg: “Bij de Hezenberg is beeldende therapie een belangrijk onderdeel van ons behandelprogramma. Door het inzetten van verschillende beeldende technieken en materialen, zoals tekenen, schilderen en boetseren, ondersteunen we patiënten in het verwerken van emoties, het vergroten van het zelfvertrouwen en het ontwikkelen van inzicht in zichzelf. Beeldende therapie kan op diverse manieren worden ingezet, afhankelijk van de specifieke hulpvraag van de patiënt. Zo kan er worden gewerkt aan het beter leren omgaan met emoties, het verbeteren van de communicatie of het vergroten van het zelfbewustzijn. Door te werken met materialen als klei en verf, kan een patiënt onbewuste gevoelens en gedachten naar boven halen, die anders onder de oppervlakte kunnen blijven.”

We zijn trots op het feit dat beeldende therapie een belangrijk onderdeel vormt van onze behandelingen en we zien regelmatig hoe deze vorm van therapie patiënten kan helpen om te groeien en te bloeien. Tijdens deze Week van de Vaktherapie willen we graag extra aandacht geven aan deze waardevolle vorm van therapie, die een grote impact kan hebben op het welzijn van mensen.