Retraite

Wanneer heb je voor het laatst in alle rust na kunnen denken over zaken die er toe doen? Je geloof, de toekomst, het doel in jouw leven. Je wordt wijs door naar wijsheid te zoeken, zegt Spreuken.

Hezenberg biedt mensen die zoeken naar rust, bezinning en verdieping de gelegenheid als retraitegast op het landgoed te verblijven. Een paar dagen, een weekend, een midweek of langer.

Retraite

Retraite is een tijd van bezinning. Je verlaat voor een tijdje je vertrouwde omgeving. De Hezenberg is door haar gastvrijheid en prachtige ligging een geschikte plek om je in alle rust af te zonderen. Een vast dagritme met dagelijks terugkerende gebedsmomenten biedt daarbij structuur. Door de andere omgeving, het vaste ritme en het doorbreken van je dagelijkse gewoontes word je als het ware ‘stilgezet’. Hierdoor kun je op een nieuwe manier naar jezelf, je eigen leven en de wereld om je heen gaan kijken. 

Verblijf en kosten

Als retraitegast beschik je over een eigen slaapkamer met douche en toilet. Er is linnengoed aanwezig. Ook kun je gebruik maken van de wasmachine. De kamers zijn voorzien van WIFI maar hebben geen telefoon en TV-aansluiting. 

Op de dag van aankomst kun je vanaf 11.00 uur terecht in je kamer. Je kunt je kamer op de dag van vertrek tot uiterlijk 10.00 uur gebruiken. Tijdens je verblijf staat ons team van gastvrijheid voor je klaar.

Er is een gezamenlijke huiskamer voor maximaal vijf gasten. Retraitegasten kunnen deelnemen aan de maaltijden en aan koffie/thee-momenten in de huiskamer. Tussen de middag wordt er warm gegeten. Je bent vrij om deel te nemen aan de liturgiemomenten in de Kapel. 

Vieringen in de Kapel

Ochtendgebed 08:00 uur (maandag t/m vrijdag)
Avondgebed 19:00 uur (maandag t/m vrijdag)
Voorbededienst 19:00 uur (op dinsdag)

Kosten 

Eén- of tweepersoonskamer voor het eerste etmaal   € 65,00 p.p.
Eén- of tweepersoonskamer na het eerste etmaal  € 62,50 p.p.p.d.
Pastoraal gesprek € 75,00 per uur
Huurfiets per dag       € 5,00
Huurfiets per week € 30,00