Pinkteren / Iona themaretraite: 2 t/m 5 juni

Vul hier het aanmeldformulier in.

 

De Pinksterretraite op de Hezenberg begint op vrijdag 2 juni in de tweede helft van de middag en duurt tot Tweede Pinksterdag aan het begin van de middag. Zoals altijd vindt een retraite op de Hezenberg plaats in een sfeer van gastvrijheid en is er volop tijd voor rust, bezinning en inspiratie. Daarbij nodigt het prachtige landgoed uit tot wandelen en geeft alle natuur in deze tijd van het jaar de zintuigen goed de kost.

De vieringen in de Kapel en het retraiteprogramma daaromheen worden gekleurd door de spiritualiteit van Iona. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze christelijke Keltische spiritualiteit of de verbinding hiermee te verdiepen. 

Kenmerkend voor dit weekend is de 'community' of verbondenheid die gaandeweg ontstaat tussen de gasten, gastvrouwen en pastor. Op zaterdagmorgen is er een zangworkshop vol Iona-liederen. Zaterdagmiddag vindt er een pelgrimage plaats. En zaterdagavond wordt een spel gespeeld.

Eerste Pinksterdag is er in de ochtend een viering met de Maaltijd van de Heer en ‘s middags vertelt een gastvrouw van haar persoonlijke ervaringen in Iona. Naast de maaltijden wordt het ritme van de dag bepaald door het avondgebed en het morgengebed. En daarin worden op Tweede Pinksterdag afsluitend nog een aantal Iona-liederen gezongen.